Over ons

over ons de groene mus

Onze B&B is volledig veganistisch. Dit betekent dat we geen gebruik maken van dierlijke materialen en dat ook het ontbijt geheel plantaardig is. Ron is zijn hele leven al vegetariër en sinds een aantal jaar zijn wij beide veganist. Wij vinden het leuk om onze ervaringen met anderen te delen en te laten zien en proeven dat veganistisch leven heel makkelijk en vooral lekker is.

Iedereen is welkom in onze B&B.

We zullen ons eerst even voorstellen. Wij zijn Ron van Breukelen en Ineke Buijsman. Ron is eigenaar van IdeeBuddy, een softwarebedrijf. En Ineke had voor zij de B&B starte een kinderdagverblijf. Ineke zal je straks in de B&B verwelkomen.

Ruim 7 jaar geleden zijn we verhuisd van Medemblik naar Bungalowpark De Vlietlanden, in Wervershoof. We wonen nu op een prachtig plekje achter in het park, aan het water. We genieten elke dag van deze mooie plek. We hebben een ruime tuin met verschillende terrassen. Het is heerlijk rustig en er zijn heel veel verschillende soorten vogels in de tuin, waaronder de ijsvogel en 2 soorten spechten.

Omdat we zo genieten van deze plek, willen we deze graag delen met andere mensen. Toen Ineke is gestopt met haar kinderdagverblijf, hebben we daarom besloten om op onze bovenverdieping een B&B te starten.

Ook duurzaamheid vinden wij heel belangrijk. Op ons huis liggen zonnepanelen, wij hebben een warmtepomp en wij scheiden ons afval. De B&B is zoveel mogelijk met tweedehands meubelen ingericht, die we zelf opgeknapt hebben.

Omgeving

omgeving van B&B De Groene Mus

De Groene Mus bevindt zich 4 km van het prachtige stadje Medemblik, vlakbij het IJsselmeer. Onze B&B ligt aan open vaarwater, niet ver van de Grote Vliet.

We hebben een grote tuin aan het water, met verschillende gezellige zitjes. Er zijn veel vogels in de tuin te spotten.

Mooie plaatsen

Mooie, historische plaatsjes in onze omgeving, die u echt een keer moet bezoeken; Medemblik, Opperdoes, Twisk, Enkhuizen en Hoorn. Voor mensen die wat verder willen reizen; Amsterdam ligt op 45 km van de B&B en Alkmaar op 28 km. Ook bekende plaatsen, zoals Volendam, Marken en de Zaanse Schans liggen binnen een straal van 40 km van De Groene Mus. Onze B&B bevindt zich op 60 km van Schiphol.

Activiteiten

Wandelen

Langs het IJsselmeer ligt een mooi en groot wandelgebied met verschillende strandjes en gelegenheden om wat te eten en te drinken. Het West-Frieslandpad ligt op 10 minuten loopafstand van de Groene Mus. Vanuit onze B&B zijn er ook verschillende mooie wandelingen te maken. We informeren je hier graag over.

Fietsen

In de omgeving kun je prachtig fietsen, door alle mooie plaatsjes en dorpjes en langs het IJsselmeer. West-Friesland is prachtig! En omdat er veel aangelegde fietspaden zijn, leent het zich uitstekend om doorheen te fietsen.

In overleg is het mogelijk om twee fietsen van ons te gebruiken.

Watersport

Het IJsselmeer is dé plek voor Watersport. Er wordt veel gezeild en gesurft. In Medemblik is het Regatta-centrum, waar grote zeilwedstrijden gehouden worden. Naast het IJsselmeer zijn er veel sloten en plassen in de omgeving waar je kunt varen. Op het bungalowpark waar de B&B zich bevindt, worden fluisterbootjes verhuurd.

Musea

Musea vlak in de buurt zijn Het Nederlands Stoommachinemuseum, het Bakkerijmuseum, Kasteel Radboud en natuurlijk de Museum-Stoomtram, die van Hoorn naar Medemblik gaat. Vanuit Medembik kun je dan met de boot naar Enkhuizen en van daar met de trein weer naar Hoorn.

Voorzieningen

Tips van onze gasten

Foto`s

altaltaltaltaltalt